Charles Leclerc a második versenyhétvégén is remekül teljesített. A pénteki edzéseken az első helyen végzett. Az időmérőn is esélyes volt a pole-ra. Ennek megszerzésében csak Sergio Perez tudta megakadályozni.

Charles Leclerc az egész hétvégén magabiztosan teljesített a Ferrariban. A maranelloiak autója nagyon gyorsnak bizonyult. Leclerc mindhárom szabadedzést behúzta. Az időmérőn pedig szintén esélyesnek számított, és az utolsó pillanatokig úgy tűnt, újabb pole-t szerezhet.

A Q3-ban Carlos Sainz volt az, aki első próbálkozásra az élre állt. Leclerc-nek mindenképpen javítani kellett. Ezt meg is tette. Nem autózta ki a maximális potenciált. A harmadik szektort talán némileg elrontotta. Perez még Sainz és Leclerc idejét is megjavította. A monacói így nyilatkozott az időmérő után:

“Nem számított arra, hogy Checo ilyen körrel áll elő, szóval gratulálok neki. Elképesztő munkát végzett. Vasárnap egy új nap kezdődik. Remélhetőleg jól rajtolunk majd. Magát a kört jónak éreztem, hogy őszinte legyek. Boldog is vagyok miatta. Az egész kvalifikáció arról szólt, hogy a pályán tartsuk az autót, ne hibázzunk, mert az sokba került volna. A Q3-as köröm jó volt, de volt egy-két hiba benne. Ilyen az élet……”- árulta el Charles Leclerc.