Az Alpine elégedetten zárta a szombati napot. Alonso és Ocon is a top 10-ben végzett. A francia csapat csak előre figyel és a dobogót célozták meg. Szerintük lesz egy kis káosz is.

Voltak olyan pilóták, akik nem ott találta magát az eredményjelzőn, ahol lenni szeretett volna. Mások örömmel konstatálták a szombati időmérő végeredményét. Sergio Perez nem számított a pole-ra. Lewis Hamilton pedig a Q2-ben sem jutott be. Az Alpine mindkét pilótája a legjobb 10-ben találta magát. Egyenesen szendvicsbe fogták George Russellt. Esteban Ocon az ötödik helyen a brit előtt végzett. Fernando Alonso a hetedik helyen követte őt. Ocon szeretne dobogóra állni.

“Nem tudom, van-e valami titkos összetevő, ami miatt jól megyek itt. Tény, hogy ez egy remek időmérő volt. Itt a megfelelő időben kell használnod a megfelelő mennyiségű lóerőt. Mi pedig pontosan ezt csináltuk ma. Lépésről lépésre építettük fel a hétvégét. Mindkét autónk a top 10-ben van. Ez a legerősebb eredmény. Nem dőlhetünk hátra. A vasárnap hosszú lesz. Ott vagyunk a sűrűjében. Természetesen mindig a legjobbunkat szeretnénk nyújtani, a dobogó pedig egyértelműen ott lebeg a szemünk előtt. Majd kiderül, sikerül-e” –mondta Esteban Ocon.