Carlos Sainz idén másodszor is dobogóra állhatott. A bahreini második hely után egy harmadik helynek örülhetett. Max Verstappen nyerte a futamot. A spanyol csapattársa a második helyet szerezte meg.

Carlos Sainz, a Ferrari spanyolja a harmadik helyről vághatott neki az 50 körös futamnak és ott is fejezte be. A rajtnál ugyan vesztett egy helyet, de Sergio Perez balszerencséje miatt felállhatott a dobogóra.

A futam alatt egy biztonsági autós fázis is volt. Ez alatt Sergio Perez-el került összetűzésbe. A Ferrari pilótája hamarabb ért a safety car-vonalhoz, de a mexikói fordult el előrébb. A Red Bull rászólt pilótájára, hogy engedje el a spanyolt. Sainz így is sokat vesztett. Aspanyol így nyilatkozott a futam után:

“Elég necces volt a biztonsági autó alatt. Sergio-nak elég rosszul jött ki, de a szabály, az szabály. Lehűltek az abroncsok a biztonsági autó alatt. Így nagy volt a csata a Red Bull-lal. Jól éreztem magam ma az autóban, fejlődünk, de azért vannak még bőven bennünk több is. Vannak még tizedek, amiket megtalálhatunk.”- mondta Sainz a futam után.

Igazi Forma-1-rajongó vagy? Csak a fontos dolgokról és a lényegről szeretnél olvasni? Akkor téged is vár az F1Hírek Facebookos csoportja. Kövess minket és garantáltan nem maradsz le semmiről.