Max Verstappen a bahreini nullázás után megszerezte idei első győzelmét Szaúd-Arábiában. Kemény csatát vívott a győzelemért Chareles Leclerc-el.

Egy rendkívül kemény párharc végén Max Verstappen tudott győzni a Szaúd-arábiai Nagydíjon. Charles Leclerc-nek egészen az utolsó körig esélye volt arra, hogy visszaelőzze a hollandot. Verstappen szerint nagyon kemény futam volt. Verstappen ezzel az eredményével a világbajnoki pontverseny harmadik helyére jött fel

“Ez egy nagyon kemény, de jó verseny volt. Keményen küzdöttünk az első helyért. A Ferrari nagyon gyors volt a kanyarokban, mi pedig az egyenesekben. Ráadásul a gumik is gyorsan koptak ezen a pályán. Nem volt könnyű dolgunk, próbáltunk trükközni az utolsó kanyarban, és végül sikerült elöl maradnunk, hiába volt gyors Charles a DRS-sel. Az utolsó körben pedig lengették a sárga zászlót, és próbáltam kitalálni, mennyire emeljem el a gázról a lábam. Tehát kemény volt a futam, de végre sikerült beindítanunk a szezonunkat.”- árulta el Max Verstappen a futam után.

Igazi Forma-1-rajongó vagy? Csak a fontos dolgokról és a lényegről szeretnél olvasni? Akkor téged is vár az F1Hírek Facebookos csoportja. Kövess minket és garantáltan nem maradsz le semmiről.