Lewis Hamilton szinte a mezőny végéről vághatott neki a Szaúd-Arábia Nagydíjának. A brit pilóta a szombati időmérőn nem jutott be a Q2-be sem. A futamon csak a 10. helyen zárt.

Lewis Hamilton-t az ág is húzta a hétvégi Szaúd-Arábia Nagydíjon. Nem volt elég, hogy a 16. helyről rajtolhatott, még a futam is történt egy-két szerencsétlen incidens. A hétszeres bajnok csak egy ponttal volt kénytelen megelégedni.

Lewis Hamilton 2017 óta először nem jutott be a Q2-be. Akkoriban a brit hibázott. Állítása szerint szombaton a beállításokkal lehettek gondok. George Russell a másik Ezüst Nyíllal eljutott a Q3-ig és ott a 6. helyet szerezte meg, Hamilton már a Q1 végén búcsúzott és 16. lett.

A futamot végül a 15. helyről kezdhette, miután az időmérőn hatalmas balesetet szenvedő Mick Schumacher nem állt rajthoz, és a britnek innen kellett a mezőny és a pontok után erednie.

“Úgy érzem, a lehető legtöbbet kihoztam magamból ezzel a 10. hellyel. Csapatként már nem tudom, elmondhatjuk-e ezt magunkról. Nehéz verseny volt. Először Fernando lassult le, ami előidézte a sárga zászlót. Daniel is megállt a bokszbejáratnál. Így nem tudtam bemenni a bokszba. Úgy döntöttem tovább megyek. Ez van. Mit szűrtem le ebből a hétvégéből? Egyértelműen le vagyunk maradva tempó tekintetében. Sok munka vár ránk……”- árulta el Lewis Hamilton.

Igazi Forma-1-rajongó vagy? Csak a fontos dolgokról és a lényegről szeretnél olvasni? Akkor téged is vár az F1Hírek Facebookos csoportja. Kövess minket és garantáltan nem maradsz le semmiről.