Esteban Ocon nagy csatát vívott csapattársával, Fernando Alonso-val a Szaúd-Arábia Nagydíj első köreiben. A francia pilóta hatodik helyen ért célba és elégedett volt ezzel az eredménnyel.

Fernando Alonso és Esteban Ocon látványos harcot vívtak egymással. Körökön át küzdöttek egymással a futam első szakaszában, amivel jelentős időt veszítettek, ám a csapatfőnök elmondása szerint már korábban megbeszélték, hogy hagyják versenyezni a pilótáikat. Ocon az hatodik helyen ért célba, amivel elégedett volt.

“Amikor harcolsz valakivel, az ugyanolyan, mint a gokart esetében. Időt veszítesz vele. Ez teljesen normális, de akkor egykiállásos stratégián voltunk, a csapat pedig engedte, hogy versenyezzünk egymással. Megtiszteltetés Fernando-val csatázni. A végén mindig a leggyorsabb köridőt akarod teljesíteni a versenyen. Főleg az egykiállásos taktika esetében, de a pályapozíció is elég fontos. Egész évben szoros lesz a verseny, és meglátjuk, hogyan fog alakulni, viszont tisztességesek vagyunk, és azt tettük, amit a csapat kért, hogy versenyezzünk, szóval nincs dráma.”- mondta Esteban Ocon az F1.com oldalnak.

Igazi Forma-1-rajongó vagy? Csak a fontos dolgokról és a lényegről szeretnél olvasni? Akkor téged is vár az F1Hírek Facebookos csoportja. Kövess minket és garantáltan nem maradsz le semmiről.