Mick Schumacher hatalmast bukott a Szaúd-Arábia Nagydíj időmérő edzésén. A horror baleset ellenére is egyben szállt ki az autóból. Vasárnap viszont nem állt rajthoz. Elmagyarázta, hogy miért.

Mick Schumacher nagy erejű balesetet szenvedett a Formula-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj időmérő edzésén. Az orvosi központban nem találtak nála sérülést. Elővigyázatosságból azért kórházba szállították, ahonnan már szombat éjszaka ki is engedték. Vasárnap viszont nem állt rajthoz. A Haas csak egy autóval vett részt a 2022-es szezon második futamán. Schumacher elmagyarázta, hogy miért nem ült autóba.

“Igen, egyértelműen készen állnék a versenyzésre. Ez egyszerűen az autó alkatrészeinek menedzseléséről szól, hogy biztosan versenyezni tudjunk Melbourne-ben. A második futamnál tartunk, ilyenkor általában nehéz a dolgunk a pótalkatrészekkel. Százszázalékosan rendben voltam. Főként frusztrált voltam és ideges a történtek miatt. Átfutottam, mi is zajlott le és mit csinálhattam volna jobban. Aztán persze megérkeztek a marsallok és az orvosok, hogy minden rendben van-e. Nagy baleset volt. Ahogy hallottam, 270 km/h körüli tempóval találtam el a falat. Azt hiszem, egy közúti autóban ez nem mutatott volna jól. De szerencsére manapság annyira biztonságosak az F1-es gépek, hogy minden probléma nélkül itt állhatok most. .”- árulta el Mick Schumacher. Ugyanezt az indokot ismételte meg később Günther Steiner csapatfőnök is.

Igazi Forma-1-rajongó vagy? Csak a fontos dolgokról és a lényegről szeretnél olvasni? Akkor téged is vár az F1Hírek Facebookos csoportja. Kövess minket és garantáltan nem maradsz le semmiről.