A bahreini futam után Szaúd-Arábiában sem remekelt a Mercedes. Mondhatni nehéz hétvégén vannak túl. A szerencse sem állt az oldalukon. Toto Wolff szerint egy kis idő múlva visszatérhetnek az élmezőnybe.

A szezonnyitó futamon a harmadik erőnek számított a Mercedes. Szaúd-Arábiában már jóval küzdelmesebb hétvégéjük volt. George Russell ugyan az időmérő edzésen és a futamon is végig harcban volt az ötödik pozícióért. Lewis Hamilton csak a 10. helyet tudta megszerezni. A hétszeres bajnok autójával merészebb beállításokkal próbálkoztak. Hamilton a Q2-ig sem jutott el. Toto Wolff szerint muszáj elfogadniuk, hogy már nem róluk szól a sportág. Mindent megtesznek azért, hogy ez megváltozzon.

“Az elmúlt nyolc évben abban a luxusban volt részünk, hogy mi voltunk ennek a szórakoztató játéknak a középpontjában. A luxus persze rossz szó, de az élen voltunk. A Forma-1 érdekeltjeként profitáltunk ebből a nagyszerű show-ból. Máshonnan nézve fájdalmas, hogy nem lehetünk a részesei ennek. Nem fogunk addig pihenni, amíg vissza nem kerülünk az élmezőnybe, de ez egyáltalán nem kellemes a számunkra. Az alázatos munka viszont erősebbé tesz minket, még akkor is, ha most ez nem valami vicces……”- árulta el Toto Wolff a RacingNews365 szaklapnak.

Igazi Forma-1-rajongó vagy? Csak a fontos dolgokról és a lényegről szeretnél olvasni? Akkor téged is vár az F1Hírek Facebookos csoportja. Kövess minket és garantáltan nem maradsz le semmiről.