Fernando Alonso csalódottan hagyta el Szaúd-Arábiát. Technikai okok miatt kiesett a futamból, de az Ocon elleni csatát élvezte a spanyol. Bár ezzel a csatával több ponttól elestek.

Fernando Alonso nem szerzett pontot a Szaúd-arábiai Nagydíjon. A spanyol alatt a futam során megállt az Alpine. A franciák csapatfőnöke, Otmar Szafnauer a 40 éves versenyző sem tudott egyelőre magyarázatot adni a történtekre. Még nem tudják mi történt. Vizsgálják a történteket.

“Nem tudom, mi történt pontosan, még vizsgálódunk. Motorerőt veszítettünk, végül pedig meg is állt az autó. Szóval meglátjuk, mit találunk. A futam jól alakult addig, gyorsak és versenyképesek voltunk, és sajnos sok pontot veszítettünk.”- jelentette ki Otmar Szafnauer. Alonso erősen kezdett. A futam elején pedig kemény párharcba bonyolódott kollégájával, Esteban Ocon-al. Ez még tetszett a spanyolnak.

“Igen, jó csata volt. nyilván egyben roppant intenzív is. Az én autóm valamilyen okból kifolyólag gyorsabbnak érződött, mint Esteban-é. Jobb volt a tempóm. Megpróbáltam előzni és elhúzni. Sikerült is. Eközben Valtteri-re is figyelnem kellett. Ő is nagyon gyors volt. Sok pontot veszítettünk és adtunk oda más csapatoknak.”- árulta el Fernando Alonso.

Igazi Forma-1-rajongó vagy? Csak a fontos dolgokról és a lényegről szeretnél olvasni? Akkor téged is vár az F1Hírek Facebookos csoportja. Kövess minket és garantáltan nem maradsz le semmiről.