Nico Hülkenberg ismét csak beugróként térhetett vissza az F1 rajtrácsára. Sebastian Vettelt helyettesítve indulhatott a Bahrein és a Szaúd-arábiai Nagydíjon.

Sebastian Vettel elkapta a koronavírust még a Bahrein Nagydíj előtt. Nico Hülkenberg, az Aston Martin tartalékosa ülhetett helyette az autóba. Nem volt egyszerű dolga, mivel az idei autót nem tesztelhette korábban a pályán. Tisztességesen végig csinálta a szezonnyitó hétvégéjét. Szerinte nincs sok esély arra, hogy visszatérjen az F1-be. Ezzel a helyzettel pedig már régóta megbarátkozott. Elmondása szerint hiányzik neki a versenyzés.

“Hiányzik a versenyzés. Lelkes vagyok és nem kétségbeesett. Többé-kevésbé mentálisan végeztem ezzel, a mostani dolgok pedig nyilvánvalóan a korona miatt történtek. 2020-ban és most is, szóval ki tudja, mi történhet a jövőben. Elég nehéznek és trükkösnek gondolom, hogy ülést kapjak, de ha lesz lehetőség, hívjatok. Jobb voltam, mint vártam, boldog vagyok és büszke a versenyemre. Tiszta volt, hibátlan, mindent megtettem, amit csak tudtam az autóval.”- árulta el Nico Hüleknberg a GPFans-nak.