Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke kifejtette, hogy ő is meglepődött a 2022-es szezon első két futamán elért eredményen. Az olaszok évek után újra versenyképesek.

Idén a Ferrari az eddig megszerezhető 88 pontból 78-at szerzett. Carlos Sainz és Charles Leclerc is két-két alkalommal állhatott fel a dobogóra. Leclerc a szezonnyitón és Szaúd-Arábiában is nagyot csatázott Max Verstappen-el.

Az idei új szabályok lehetőséget adtak a csaptoknak, hogy felzárkózzanak. Úgy tűnik, hogy a Ferrari jött ki a legjobban az új szabályok adta lehetőségekből. Az első két helyszínen többnyire csupán a Red Bull tudta tartani a lépést. Binotto azonban elismerte, hogy még ő maga sem várta, hogy ennyire erősek lesznek idén.

“Elmondható, hogy eddig 78 pontot szereztünk az elérhető 88-ból. Több pontot szereztünk, mint a Red Bull és a Mercedes együttvéve. Úgy vélem, hogy jól teljesítettük. Bizonyítottuk, hogy versenyképesek vagyunk. Elismerés jár az istállónak. Az elmúlt három évben keményen dolgoztak. Az autó működött, de a kerékcserék is, a szerelők is remekül végezték munkájukat. A stratégiák és a mérnöki munka is magas szintű volt. Szóval tényleg elégedett vagyok, mert igazán jók voltunk……”- árulta el Mattia Binotto a Motorsportnak.