Max Mosley, az FIA korábbi elnöke hosszan tartó súlyos betegséggel küzdött. A bírósági jelentés szerint öngyilkosság okozta a halálát. Max Mosley tavaly májusban hunyt el.

Max Mosley, az FIA korábbi elnöke 81 évesen távozott az élők sorából. 1993 és 2009 között volt a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke. Nevéhez volt köthető az első Concorde-egyezmény. Alapítója volt a legendás March Engineeringnek és a biztonság feljavításáért is sokat tett.

Az FIA volt elnökénél három éve állapítottak meg nyirokmirigyrákot. A haláláról újabb információk derültek ki. A rendőrség nyomozást folytatott az esettel kapcsolatban. Ezek alapján kedden tartottak bírósági meghallgatást. A Daily Mail beszámolója szerint kiderült, hogy Mosley-t lőtt sebbel találták meg, a hálószoba ajtajára pedig az alábbi üzenet volt írva: „Ne lépjen be, hívja a rendőrséget.”

Információk szerint a rendőröket először a házvezető hívta ki. Benyitva egy fejbelőtt férfit találtak. Fegyver volt a kezében és egy búcsúlevél. Idegenkezűségre utaló nyomot nem találtak. A nyomozás megállapította, hogy önmaga ellen használta a fegyvert.