George Russell ebben az évben érkezett a Mercedeshez. A brit szerint jelentős a lemaradásuk a Red Bull és a Ferrari mögött. Úgy véli, hogy a delfinezés okozza a fő problémát.

A Mercedes az elmúlt nyolc évben szinte végig dominált az F1-ben. A 2022-es szezon kicsit rosszabbul indult, mint az elmúlt nyolc év. Két futam után úgy tűnik, hogy ők a harmadik erő. Tempóban nagyon le vannak maradva a Red Bull és a Ferrari mögött. George Russell a problémákról mesélt.

“Úgy gondolom, a versenytempónkat jobban tudjuk kezelni, mint az egyköröst. Viszont alacsony és magas üzemanyagszint mellett is megvannak az eredendő problémáink, s ez kompromittál minket. Ha megnézzük az eredményt, akkor az láthatjuk, hogy nagyjából 30 másodperc volt a lemaradásunk. Ezt nagyságrendileg a biztonsági autó utáni 30 körből gyűjtöttük össze, vagyis körönként egy másodpercről beszélünk. És ekkora a hátrányunk az időmérőn is. Minél gyorsabban megyünk, annál jobban rázkódik az autó. Rosszabb a helyzet. Ezért nehezebbek az időmérők, hiszen feltekerjük a motort a maximumig, így gyorsabbak vagyunk az egyenesben, ami nagyobb leszorítóerőt és jelentősebb delfinezést is eredményez…..”- árulta el George Russell a RaceFans.net szaklapnak.