Az F1 hivatalosan is bejelentette, hogy 2023-tól egy harmadik versenyt rendeznek Amerikában. Miami után Las Vegasba is ellátogat a száguldó cirkusz, ahol szombaton rendezik majd meg a futamot.

A Liberty Media hatalomátvétele után egyértelművé tették, hogy több versenyt szeretnének rendezni az amerikai földrészen. A Circuit of the Americas pályán rendezett USA Nagydíj növekvő népszerűségének köszönhetően idén már egy második futamot is rendeznek az Egyesült Államokban. Idén debütál a Miami. Jövőre már Las Vegasba is ellátogat az F1 mezőnye.

Nem először látogat az F1 a patinás városba. Szerda este ezt hivatalosan is bejelentették. 2023-tól jön a Las Vegas-i Nagydíj. Az autók híres hotelek és kaszinók mellett fognak elszáguldani. A pálya 6,12 km hosszúságú lesz, 14 kanyart fog tartalmazni. Számítások szerint pedig nagyjából 342 km/h-s végsebességet lehet majd elérni rajta. A nyomvonal három egyenesből, egy nagy tempójú kanyarokból álló és egy sikánszekcióból fog állni, a versenytáv pedig 50 körös lesz.

A verseny időpontja eltér attól, amit megszoktunk. Hivatlosan még nem erősítették meg, de egyes források szerint a futam hálaadás estélyére esne. Mások szerint novemberben rendeznék meg. Nem vasárnap, hanem szombaton fogják azt rendezni – természetesen esti, villanyfényes körülmények között!

Szombati versenyre már nagyon rég nem volt példa. 1985-ben rendeztek utoljára szombaton futamot. Logikus, hiszen az időeltolódás révén európai idő szerint másnap hajnali/reggeli órákra esik a rajt. Így nem egy munkanapon, hanem vasárnap kell majd korán kelniük a rajongóknak. Ázsiában barátibb a futam időpontjának rajta. Az USA-ban pedig szombatra esne a fő műsorszám.