A Ferrari 2017-ben és 2018-ban is harcban lehetett a világbajnoki címért. A Mercedes-el harcoltak, de alul maradtak. Mattia Binotto szerint idén jobb helyzetben vannak.

2018-ban kezdett legutóbb győzelemmel egy bajnokságot a Ferrari csapata. Sebastian Vettel az év első két versenyét megnyerte. Idén Charles Leclerc egy elsőséggel és egy második hellyel áll a tabella élén. Nagyon úgy fest, hogy a Ferrarinak a négy évvel ezelőttihez hasonlóan most is minden esélye megvan a bajnoki címre. Mattia Binotto szerint más helyzetban vannak, mint 2017-ben vagy 2018-ban.

“A fejlődés fenntartása szezon közben mindig nagy kihívás. Nemcsak számunkra, minden csapat számára. Igaz, hogy az ellenfeleink nagyon erősek ebben, és bizonyították is, miközben a Ferrarival mi az előző két lehetőségünk idején, 2017-ben és 2018-ban lemaradtunk a fejlesztésben. Azóta viszont az autótervezésben is javultunk. Fejlesztettük az eszközeinket. Így a szélcsatornánkat, a metódusokat, eljárásokat és a szimulátort is. Ma szerintem sokkal jobban fel vagyunk készülve, mint a múltban. Jó munkát végezzünk a fejlesztés terén is. Szükség is van erre, hiszen itt a költségvetési plafon, ami befolyásolni fogja a fejlesztés ütemét. Ez kulcstényező lesz. A megfelelő felügyeletre lesz szükség e téren, és ez meghatározó szerepet játszhat a fejlesztési versenyben…..”- mondta Mattia Binotto.