Andrew Shovlin elárulta, hogy jó irányba haladtak a beállításokkal, de túl messzire mentek. Szerinte olyan helyzetben vannak, amikor kísérletezhetnek.

A Mercedes nincs abban a helyzetben, amit megszoktunk tőlük. Nyolc éven át oda-vissza verték a mezőnyt. Idén nem úgy szerepelnek, ahogy azt megszokhattuk tőlük. Lewis Hamilton az előző versenyhétvégén már az időmérő edzés első szakaszában búcsúzni kényszerült. A brit pilóta is elmondta, hogy a beállításokkal voltak gondok. Erről beszélt Andrew Shovlin is.

“Alapvetően még nem értjük úgy az autót, ahogy egy szezon végén. Még csak két futamunk volt. Mindig kísérletezünk a beállításokkal Lewis-al. Találnunk kell olyan irányt, amellyel több teljesítményt hozhatunk ki belőle. Találtunk ilyet péntekről szombatra. Ki is próbáltuk a harmadik edzésen. Egy kicsit még tovább mentünk ezzel az időmérőre, de sajnos kissé túl messzire mentünk, ezért az első pillanattól kezdve tapadáshiánnyal küzdött…. Sajnos kicsit túllőttünk a célon. Hasznos és tanulságos tapasztalat volt.”- árulta el Andrew Shovlin.