Valtteri Bottas elhagyta a Mercedest. Sokan azt gondolták, hogy az élmezőnyből a mezőny végére kerül. Talán még a finn pilóta is kellemesen csalódott. Az Alfa Romeóval reális eséllyel legyőzheti akár Lewis Hamiltont is.

Több csapat látványosan visszaesett. A Mclaren és a Mercedes is szenved. A Ferrari mellett partnercsapatai is óriásit ugrottak előre az erősorrendben. Így a Haas és az Alfa Romeo is.

Ennek nagy nyertese Valtteri Bottas. A finn pilóta a két időmérő edzésen először George Russellt, majd legutóbb Lewis Hamiltont győzte le az Alfa Romeo-val. Bottas szonban kiesett Szaúd-Arábiában. Ha ez nem történt volna meg, akkor Hamilton előtt végzett volna. Elárulta, hogy nagyon élvezi a jelenlegi helyzetet.

“”A szeozn első két futamán jó versenyünk volt. Sajnos Szaúd-Arábiában meghibásodott a motor. Ez megakadályozott abban, hogy jó eredményt érjek el. Megmutattuk, hogy képesek voltunk utolérni és legyőzni a Mercedest. Arra kell törekednünk és ez is a legfőbb célunk, hogy a Red Bull és a Ferrari mögött mi legyünk a harmadik erő.”- mondta Valtteri Bottas.