Daniel Ricciardo két év után újra versenyezhet Ausztráliában. Elárulta, hogy idegesen várja hazai versenyhétvégéjét, mivel nem indult jól a Mclaren 2022-es szezonja. Neki pedig kifejezetten rossz emlékei vannak az Albert Parkról.

Az elmúlt két évben a koronavírus-járvány alaposan keresztül húzta az ausztrálok számításait. 2020-ban a pénteki szabadedzések előtt pár órával fújták le az Ausztrál Nagydíj programját. Még 2021-ben is elmaradt a melbournei futam. Így három év után először gurulhatnak ki a pilóták a száguldó cirkusz egyik klasszikusnak mondható aszfaltcsíkjára.

Daniel Ricciardo-nak extra motivációt jelent a hazai pálya. Egyúttal kicsit idegesen is várja a jövő hétvégi futamot, hiszen a McLaren nem kezdte jól a szezont, és neki sincsenek jó emlékei a nyomvonalról. Jó és rossz emlékei is vannak. 2014-ben, pályafutása első Red Bullos évében kis híján megszerezte hazai versenyén a pole pozíciót, de hiába rajtolhatott kedvező helyről és intették le Nico Rosberg mögött a második helyen, a kizárás sorsára jutott. Három évvel később technikai problémák miatt rajthoz sem tudott állni, majd 2019-ben, amikor már a Renault-val szállt harcba, mindössze néhány méterrel a rajtot követően letört az első szárnya és kiesett a versenyből.

“A tét óriási volt. Mindenki tudni akarta, vajon tényleg megvan-e bennem az a plusz, ami egy élcsapat pilótájának kell. Meg akartam mutatni az istállónak, hogy készen állok a feladatra és képes vagyok rá. Az ausztrál szurkolók meglehetősen szélsőségesek. Mindent felnagyítanak. a jól szerepelsz, akkor egyszerűen félelmetes hangulatot képesek teremteni, de amikor rosszul, akkor megkeserítik az életed. 2019-ben nagyjából öt másodperc után véget ért a hazai futamom. Be kell vallanom, nem az volt a legszórakoztatóbb nap az életemben. Elérkezhet egy olyan pillanat, amikor a rám irányuló hatalmas figyelem miatt szorongani kezdek. Nem mindig sikerült a legjobban kezelnem ezt a helyzetet, és néha az a legjobb, ha az ember egyszerűen csak elfogadja a dolgokat. Úgy gondolom, hogy nem szabad olyan feszültséget okoznia, ami befolyásolja a teljesítményed. Ha túl sokat foglalkozol a versenyzésen túli dolgokkal, elveszíted az energiádat. Persze, nem könnyű a radar alatt maradni, amikor te vagy az egyetlen hazai versenyző.”-árulta el Daniel Ricciardo.