Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint Daniel Ricciardo nagyon rosszkor hagyta ott a Red Bull-t. Lemaradt arról, hogy a Honda-motorral felszerelkezve sikerre vigye az istállót.

Daniel Ricciardo 2011-ben nagy reménysége volt a száguldó cirkuszban. A HRT csapattal debütált. Innen gyorsan átkerült a Toro Rosso istállóba, majd a Red Bull-hoz. 2014-ben Mark Webber helyét vehette át. Első Red Bull-os évéb en legyőzte a négyszeres bajnok csapattársát, Sebastian Vettel-t. 2018-ban majdnem motorszállító nélkül maradtak, az időközben Red Bull-pilótává előlépő Max Verstappen is egyre inkább Ricciardo fejére nőtt, így öt év után a Méhészborz úgy döntött, máshol próbál szerencsét.

Ricciardo a a Renault-nál, majd a McLarennél kereste a versenyképes autót. Addig a Red Bull felvette a harcot a Mercedesekkel. 2021-ben pedig Verstappen révén pedig az egyéni bajnokságot meg is nyerték. Idén pedig a Ferrarikkal harcolhatnak. Christian Horner elmondta, sajnálja, hogy éppen így jött ki neki a lépés, de megérti, miért cselekedett akkoriban úgy, ahogy.

“Daniel úgy érezte, Max fölénybe került vele szemben. Nem akart második számú pilóta lenni. Az időzítése viszont elképesztően rossz volt. Kétségei voltak a Honda-motorral kapcsolatban, amiről később kiderült, hogy győztes konstrukció. Daniel nagyszerű pilóta, és szomorúak voltunk, amikor elhagyta a csapatot. Sajnos nem úgy alakultak a dolgai, ahogy akarta. Remek képességű, fantasztikus személyiség, és most megint egy versenyképes csapattársat kapott maga mellé. Szerintem ez eléggé próbára teszi őt most……”- árulta el Christian Horner.