A Red Bull-nál már többen magasztalták Max Verstappen-t. Hozzájuk csatlakozott Adrian Newey, aki szerint a holland nagyon tehetséges, eltökélt és határozott.

A Red Bull bajnoki címet először Sebastian Vettel-el tudott nyerni. Több év telt el, mire Max Verstappen vezethette a bikák autóját. 2021-ben a holland újra egyéni bajnoki címhez juttatta az energiaitalos csapatot. A kollégáival kölcsönösen nem győztek hálálkodni egymásnak a sikeres együttműködésért. Verstappen több évre meghosszabbította szerződését. Adrian Newey abban a szerencsés helyzetben van, hogy együtt dolgozhatott Vettel-el és Verstappen-el is. A szakember az utóbbi pilótát méltatta.

“Mitől lesz v alakiból jó pilóta? Nyilvánvalóan kell hozzá genetika, sporttól függetlenül. Az F1-ben a sebesség, a reakció, az egyensúly és hasonlók alapján dől el. Láthatunk rá több példát is. Vannak versenyzők, akik alapvetően nagyon jók, de nem érik el azt, amit elérhetnének. Mások pedig a szöges ellentétei ennek. Úgy vélem, Max a kettő kombinációja; óriási veleszületett tehetsége van, ugyanakkor rendkívül eltökélt és határozott……”- árulta el Adrian Newey a RacingNews365.com szakoldalnak.