Otmar Szafnauer először beszélt nyíltan az Aston Martintól való távozásának okairól. Az Alpine csapatfőnöke azt mondta, hogy már Abu Dhabiban tudta, hogy távoznia kell.

Otmar Szafnauer az Aston Martin csapatfőnöke volt. 2009-ben csatlakozott a silverstone-i székhelyű csapathoz. Kulcsszerepet játszott az elmúlt szezonok sikerében.

Tavaly novemberben azonban felröppentek a pletykák, miszerint távoznia kell az Aston Martin-tól. A pletykák már arról szóltak, hogy az Alpine istállóhoz csatlakozik. Ez valósággá vált. Az Aston Martin januárban jelentette be a távozását. A következő hónapban pedig csatlakozott az Alpine-hoz, a szponzor BWT-vel együtt. Eddig csak csepegtetve közöltek információkat Otmar Szafnauer távozásáról.

“Miután megváltozott az irányítási struktúra, nem olt olyan befolyásom semmire. Világossá tették számomra, hogy a szezonzáró futam lesz az utolsó verseny, amit itt tölthetek. Nem is ülhetek vissza abba a székbe. Így elkezdtem máshol munkát keresni. Az utolsó versenyen azt mondták nekem, hogy „korábban tudtad irányítani a csapatot”, de ennek vége. Szerződés kötött a csapathoz. Nem volt okom arra, hogy távozzak. Ha nem vették volna el tőlem a csapatfőnöki posztot, maradtam volna. Az Alpine-al mindent megbeszéltünk. Azért akartam ide jönni, mert van tapasztalatom az F1-ben és ezt náluk akarom kamatoztatni. Segíteni akarom őket. Versenyeket akarunk nyerni……”- árulta el Otmar Szafnauer a GP Fans-nak.