Max Verstappen örül annak, hogy az FIA vizsgálatot indított és kivizsgálták az Abu Dhabinan történteket. A holland szerint minden évben tarthatnának egy ilyen vizsgálatot.

A téli szünetben az F1 új szabályai mellett a tavalyi szezonzárón kialakult ellentmondásos eseményekről írtunk a legtöbbet. Az FIA részletes vizsgálatot hajtott végre a történtek miatt, és idénre több ponton is változtattak. Michael Masi-t elbocsájtották. Helyére két új versenyigazgatót neveztek ki. Felállították a virtuális versenyirányítást. Valamint több szabályponton is módosítottak és egyértelműbbé tették azokat. Max Verstappen nem tartotta helyesnek, hogy elküldték Michael Masi-t. Szerinte fontos, hogy a szövetség akár éves rendszerességgel megnézze, hogy miként lehetne még tovább javítani a sportágon.

Szerintem ilyen vizsgálatokra minden évben sort kéne keríteni. Szervezetként vagy csapatként mindig azon dolgozol, hogy fejlődj és jobban csináld a dolgokat, mint azelőtt. Ebben az esztendőben szerintem amúgy is kicsit határozottabban akarjuk megkezdeni a hétvégét abból a szempontból, hogy tudjuk, mi lehetséges és mi nem. A versenyzők felmérik a pálya határait. Ha kijelentik, hogy a fehér vonalon nem lehet átmenni, akkor az úgy sokkal egyértelműbb” – mondta Max Verstappen a Sky Sportsnak.