Fernando Alonso a második versenyhétvégén technikai okok miatt kiesett. A hiba olyan mértékű, hogy a motort már nem tudták megmenteni. Melbourbe-ben új motort kap az Alpine. ez nem jó jel.

A francia csapat teljesítménye eddig közepesnek mondható a 2022-es szezonban. Fernando Alonso és Esteban Ocon mindig a Q3 környékén tartózkodtak. Legalábbis az első két futam időmérőjén így volt. A versenyen is hasonló tempóra képesek. A megbízhatósággal még hadilábon állhatnak. Alonso Szaúd-Arábiában technikai okok miatt kiesett. Autója lelassult és még a bokszig sem tudott elgurulni vele. Most már azt is kiderítették, mi okozta a megállást.

“Egy teljes körű átvizsgálás után megállapítottuk, hogy nem konkrétan a motor, hanem a vízpumpa ment tönkre az autóban. Ezért hűtési probléma lépett fel. Elindított egy kellemetlen és káros láncreakciót az erőforrásban. A motor kevesebb hűtést kapott, az olaj túlforrósodott és így tovább. Fernando folytatta a versenyzést. A motor ekkor még működött, de közel sem ideális körülmények között. Ezért mondtuk neki, hogy inkább álljon meg. A vízpumpa felmondta a szolgálatot. Sajnos az a baj, hogy az alkatrész darabokra hullott és a motortérbe került. Ha meg akarjuk javítani, fel kell bontanunk a plombát, emiatt tehát ezt a motort biztosan elveszítjük.”- árulta el Laurent Rossi az Auto Hebdo című lapnak.