Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint nem lehet összehasonlítani a Mercedes istálló mostani formahanyatlását azzal, amin ők mentek keresztül a hibrid éra elején

A Mercedes az elmúlt nyolc évben rendre megnyert mindent. A pilóták versenyében is csak tavaly találtak legyőzőre. A Bahreinben és Szaúd-Arábiában látottak alapján pillanatnyilag csak a harmadik erőt jelentik az F1-ben. A szabálymódosítások után a harmadik helyre szorultak. Helmut Marko szerint szerint szó sincs olyan korszakzárásról, mint azt az ő esetükben láttuk 2014-re fordulva.

“A kettő korszak között különbséget kell tennünk. „A 2013 utáni korszakot az új motorszabályok határozták meg. A Mercedes hihetetlen dominanciára tett szert azon a téren. Két másodperccel jártak mindenki előtt. Logikus módon ezt nem mutatták meg. Most az alvázat és a motort érintő változtatásokkal nem akkora a különbség. A Mercedes már nem tudja azt megtenni, hogy felteker egy gombot, és egyből indulhat a parti számukra. Biztos vagyok benne, hogy vissza fognak vágni, amint orvosolni tudják a pattogást. Lewis Hamilton pedig csak kilenc pontra van Max-tól, ami szintén semmi. A csapat így is jó pozícióban van, ráadásul a legjobb szakemberek dolgoznak a karosszéria-részlegen. Teljesen . Nem hiszem, hogy ez egy korszak vége lenne, inkább csak talán egyenlővé vált a harc.”- árulta el Helmut Marko a a Formel1.de szaklapnak.