Helmut Marko szerint Sebastian Vettel elvesztheti a motivációját az Aston Martin csapatnál. A négyszeres bajnok a COVID-19 fertőzése miatt kihagyta a 2022-es szezon első két futamát. Ausztráliában áll idén először rajthoz.

Vettel kihagyta a szezon első két versenyét. Pozitív lett a COVID-19 tesztje. Nico Hulkenberg, a csapat tartalékpilótája ülhetett be a helyére. Bahreinben és Szaúd-Arábiában is jól teljesített ahhoz képest, hogy nem ismeri az autót. Hülkenberg és Stroll sem tudott pontot szerezni. az Aston Martin és a Williams két futam után nulla ponttal áll a konstruktőrök versenyében.

2019-ben Racing Point néven futottak. A negyedikről a hetedikre estek vissza. Helmut Marko látta, mikor Vettel 2010 és 2013 között bajnoki címet szereztt a Red Bull-al. Hat évet töltött a Ferrarinál, ahol nem érte el céljait. Nem tudott bajnoki címet szerezni. Helmut Marko azt tanácsolta Vettel-enk, hogy hagyjon ki egy évet. Ehelyett az Aston Martin csapathoz szerződött. Vettel még szeretne dobogóra állni és a bajnoki címért küzdeni. Motivációja meddig tarthat ki?

“Bakuban és Monaco-ban gyors volt. Szerintem az Aston Martin-nál nem hiszem, hogy túl motivált. Az Aston Martin-nak versenyképesebb autót kell építenie. Ha top 10-en kívül csatázol, akkor a motivációd is csökken…..”- – mondta Helmut Marko. A Red Bull tanácsadóját arról is megkérdezték, hogy Vettel aláírna-e az AlphaTauri-hoz? Helmit Marko szerint ezt az ajánlatot Vettel nem fogadná el.