Nyikita Mazepin szerződését felbontották az orosz-ukrán konfliktus miatt. Helyére Kevin Magnussen érkezett, aki már szerzett tapasztalatot az F1-ben. Mick Schumacher örül, hogy tanulhat a dántól.

Sokak szerint jót tehetett a Haas-nak, hogy Kevin Magnussen leváltotta Nyikita Mazepint. A dán már a szezonnyitón az ötödik helyet érte el, majd Szaúd-Arábiában is a kilencedik helyen célba érve pontot tudott szerezni.

Mick Schumacher még nem tudott pontot szerezni. A német pilóta örül annak a ténynek, hogy egy olyan társat kapott maga mellé, aki tapasztalt, hiszen van mit tanulnia tőle.

“Ő már sokkal régebb óta van a motorsport világában, mint én. Sokat ér a csapatnak a jelenléte. Én pedig örülök, hogy van kitől tanulnom. Több éven át vezetett F1-es autókat. Kipróbálhatta a különböző szabályokat és korszakokat, az pedig, hogy idejön és egyből ráérez az új autókra, hatalmas bónusz számunkra. Lehet, hogy nem a vezetési stílusában kell keresnem a megoldást arra, hogy jobb lehessek, hanem a hozzáállásában. Arra, ő hogyan épít fel egy hétvégét és a visszajelzéseit is össze tudom vetni a sajátjaimmal. Nyíltan megbeszéljük egymással, hogyan veszünk be egyes kanyarokat, miként értékeljük az autó viselkedését. Néhol én vagyok gyorsabb, másutt pedig Kevin. Így pedig tudjuk, hogy úgy vághatunk neki az időmérőnek……”- árulta el Mick Schumacher a RacingNews365 szaklapnak.