Három év kihagyás után tér vissza Melbourne-be az F1 mezőnye. A legtöbb futamot napsütésben rendezhették. Ebben az időszakban azért az eső sem ritka. Az előrejelzések szerint vasárnap elég nagy esély van rá, hogy lássuk a Pirelli esős gumijait akcióban is.

Az F1 mezőnye a harmadik versenyhétvégére készül. A következő helyszín már Ausztrália. Az Albert Park ad otthont a száguldó cirkusznak. Két sivatagos helyszín után most egy egészen másfajta pálya következik.

Ha lehet hinni az előrejelzéseknek, akkor vasárnap láthatjuk az idei első esős futamot. Vasárnap nem biztos, hogy sok napsütésben lesz része a pályára kilátogatóknak. Már a szabadedzéseket is megzavarhatják a felhők. Esőre csak 14 százalék esélyt adnak. Szombatra legfeljebb a szél kisebb felerősödését várják, de csapadékra akkor sem igen lehet majd számítani. A hőmérséklet pedig 26 fok körül alakulhat. A helyzet viszont némileg változni fog a futam napjára. Kellemes nyári idő lesz ugyan, de az eső valószínűsége megnő 43 százalékra

Nem tűnik annyira soknak. Melbourne-ben többször előfordult már, hogy jött egy kisebb-nagyobb zápor. Ez megkavarhatja a lapokat is. A keddi előrejelzés még korainak tűnik.

A hétvége programja:

Péntek

04:55 Forma-1 – 1. szabadedzés
07:55 Forma-1 – 2. szabadedzés

Szombat

04:55 Forma-1 – 3. szabadedzés
08:00 Forma-1 – Időmérő edzés
13:05 Forma-1 – Időmérő edzés (Ism.)

Vasárnap

06:30 Felvezető műsor
07:00 Forma 1 – Futam