Egyes sajtó információk szerint Imolára már megjönnek a Ferrari első frissítései. Így lehet hatékonyabbá válhat az olasz istálló. Nem kizárt, hogy Barcelonába is visznek majd újításokat, amit Carlos Sainz és Charles Leclerc is megkap.

A Ferrari nagyon jól kezdte a 2022-es szezont. Két futam után vezeti az egyéni és a konstruktőri pontversenyt egyaránt. Leclerc és Sainz az első két helyen állnak. A Ferrari bizakodva várja a folytatást. Az idei év azonban olyannyira a fejlesztési versenyről szól, hogy Imolára szinte megújulnak az autók a költségsapka ellenére is.

A Red Bull és a Mercedes istálló felől is hallani olyan híreket, hogy átdolgozott, a fő hibáktól megszabadított autók érkezhetnek a negyedik versenyhétvégére. Az olasz Motorsport most arról számolt be, hogy a Ferrari is jelentős fejlesztésekkel érkezik. Az ausztrál futam nem erről fog szólni. Egyes információk szerint a Ferrari a beállításokkal fog játszani. Imolában és Barcelonában viszont jönnek az új alkatrészek náluk is. Ők különbontják a “csomagot” és elosztják őket a két európai helyszínen, amelyek között egyébként elutazik a száguldó cirkusz Miamiba. A Ferrari a két európai helyszínen fogják bemutatni ezeket a frissítéseket, míg a riválisok leginkább már Imolában bevetik őket – Melbourne-ben pedig még csak a beállításokat szeretnék tökéletesíteni, a hátsó szárnyat szeretnék igazán pontosítani.