Mick Schumacher nagy balesetet szenvedett Szaúd-Arábiában. Az autó darabokra tört. A mentés alatt még ketté is szakadt. Ilyet utoljára Romein Grosjean baleseténél láthattunk. Egyes hírek szerint az autó újjáépítése egy millió dollárba került. Toto Wolff szerint a Haas újjáépítési költségét nem számolják bele a költséglimitbe.

Schumacher horrorbalesetet szenvedett a Szaúd-Arábia Nagydíj kvalifikációján. A Haas pilótája a kerékvetőn forgott meg, majd csapódott bele a szalagkorlátba. Akkora volt az ütközés, hogy a lendület a 12-es kanyarig vitte le az autóját. Az autó kettétört. A Haas csapatfőnöke, Guenther Steiner úgy számol, hogy a kár körülbelül 1 millió dollárba kerülhet az amerikai csapatnak.

“Nem tudom pontosan mennyibe kerülhet, de a sebességváltó, a hűtők és a karosszéria eltűnt. Ez nagyjából 500 000-1 millió dollár között van.”- árulta el Guenther Steiner. Ez a váratlan költség manapság nagyon fájhat egy csapatnak, mivel a Forma-1 140 millió dolláros költségplafont szabott meg. Toto Wolff szerint ilyen esetekben a javítási költségeket nem számítják bele az éves kiadásba.

“Egy olyan baleset, mint Mick volt a súlyos kategóriájába tartozik. Van egy engedmény a költségplafonban. Ha új alvázat kell építeni, a költségplafont módosítják.”- vélekedett Toto Wolff a GPFans-nak. A szaúdi pályával kapcsolatban többen felszólaltak. Többen változtatásokat kértek.

planetf1