Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke úgy gondolja, hogy a Mercedes nem Ausztráliában támad majd fel. Keményen dolgoznak azon, hogy felzárkózzanak a Ferrarihoz és a Red Bullhoz versenytempóban.

A Mercedes az elmúlt nyolc évben szinte mindent vitt. Egyedül a 2021-es egyéni bajnokságot vesztették el. A 2022-es szezon nem úgy alakult, ahogy ők azt várták. A Forma-1 új korszaka átrajzolta az erőviszonyokat. Talán mondhatjuk azt, hogy a Mercedes szenved a legjobban a delfinezéstől, amely a visszatérő ground effect technológia mellékhatása. A Mercedes új hátsó szárnyakat vitt Ausztráliába. Azzal Toto Wolff is tisztában van, hogy problémáik ettől nem fognak varázsütésre megváltozni. Így szignifikáns teljesítményjavulás nem várható tőlük.

“Jelenleg tanulási fázisban vagyunk. Az első két hétvége megmutatta, hogy még rengeteg házi feladatot kell elvégeznünk. „A jelenlegi teljesítményünk nem felel meg a saját elvárásainknak. A gyárainkban mindenki arra összpontosít, hogy megértse a problémákat és megtalálja azokra a megoldásokat. Nem lesz csodafegyverünk Ausztráliában. Nem változik meg minden varázsütésre, de arra törekszünk, hogy versenyről versenyre fejlődjünk és közelebb kerüljünk az élmezőnyhöz. Lewis és George nagyon sokat tesznek hozzá a munkához. Fontos és hasznos visszajelzésekkel segítenek nekünk. Rengeteg időt töltenek a szimulátorban és azon dolgoznak, hogy előrébb vigyék a Mercedest.”- árulta el Toto Wolff.