A szállítási költségek emelkednek. Az orosz-ukrán háború is kihatással van a világ dolgaira. Más sorozat, például a MotoGp már pórul járt Argentínában. Az F1 is majdnem így járt. Mi is történt?

Hiába pakolták hajóra felszereléseiket a Forma-1-es csapatok hetekkel ezelőtt, amit Melbourne-ben szeretnének használni. A világban uralkodó viszonyok miatt nem alakul minden éppen zökkenőmentesen a szállítmányozás terén.

Az F1 három csapata is hajóval akart szállíttatni. A teherhajó menetideje 42 naposra volt tervezve. A hajó több mint egy hetet késett. Ez pedig alaposan megkavarhatta volna az ausztráliai versenyhétvége menetrendjét.

A DHL közbelépett. Úgy döntöttek, hogy a teherhajón ragadt szállítmányokat Szingapúrban átpakolja repülőkre, és azokkal továbbítja Melbourne-be. Paul Fowler, a DHL motorsport-logisztikáért felelős alelnöke elutazott az ázsiai országba és felügyelte a munkálatokat. A rakomány hétfőn reggel érkezett meg Melbourne-be. Minden csapat időben megkapta a felszerelését a szezon harmadik versenyhétvégéje előtt.

Az elmúlt hetekben több baj is volt a szállítmányozással. A MotoGP-mezőnyének programját sűrítette be egy késlekedő szállítmány. A Haas F1 Team a bahreini előszezoni teszt kezdetén nem kapott meg időben bizonyos alkatrészeket. Sőt, a csapatoknak a szállítmányozás növekvő költségeivel is szembe kell nézniük. A koronavírus-járvány és a jelenleg is zajló orosz-ukrán háborús konfliktus miatt jelentősen megugrottak a költségek.