Az F1 mezőnye 2019 után tér vissza először Ausztráliába. Daniel Ricciardo három év után újra hazai pályán versenyezhet. A McLaren versenyzője a hétvége esélyeit latolgatta. Szerinte a pontszerző helyek egyikét is elérhetik.

Az F1 mezőnye 2020-ban látogatott el utoljára Melbourne-be. A koronavírus miatt végül az utolsó pillanatokban kellett lemondani a versenyhétvégét. 2021-ben két időpontot is kijelöltek az ausztrál Nagydíjnak, de megrendezni nem tudták. Idén azonban újra visszatér a mezőny az Albert Partba.

Az ausztrál pályán több helyen módosítottak. Ezzel együtt a pálya is gyorsabb lett. DRS zóna is négy ponton lesz. Daniel Ricciardo szerint a változtatások akár még jól is jöhetnek a McLaren számára. Talán még a pontszerző helyek egyike is elérhetővé válhat. Ricciardo így várja a hazai futamát.

“Az ausztrál pálya ismét gördülékeny és elég gyors lesz. Különösen a változások miatt. Ez talán kedvezhet nekünk és harcban lehetünk a pontszerző helyekért. Tudom, hogy ez nem túl magas elvárás, de egyelőre tényleg ez minden, amit megcélozhatunk. Addig, amíg nem érkeznek meg a fejlesztések, addig minden top 10-es eredmény kisebb győzelemnek számít…..Kijavítottunk néhány dolgot a fékekkel kapcsolatban, amelyekkel Bahreinben problémáink voltak. Úgy gondolom, hogy ez egy olyan pálya volt, ami megfelelt nekünk.”- árulta el Daniel Ricciardo.