Valtteri Bottas egész jól kezdte a 2022-es évet. Talán elmondható, hogy kevesen számítottak ilyen kezdésre a finntől. Bottas bízik abban, hogy Ausztráliában is felveszik a harcot több csapattal és értékes pontokkal távozhatnak Melbourne-ből.

Több csapatról is elmondható, hogy jobban teljesített eddig, amit elvártunk tőlük. Ilyen az Alfa Romeo is. A svájci alakulat alaposan meglepte tempójával a versenytársakat a szezon első két futamán. Ez pedig nagy önbizalmat ad versenyzőinek. Reméltük, hogy az új szabályok átrendezik az erőviszonyokat is. Viszont Bottas arra nem számíthatott, hogy a 2022-ben a Mercedesekkel is csatázhat.

Bottas a hatodik helyen zárta a szezonnyitó bahreini futamon. Szaúd-Arábiában is jól teljesített. Pontszerző helyen haladt, de technikai okok miatt kiesett a versenyből. Autójában motort kellett cserélni. Ennek ellenére bizakodva tekint a melbourne-i versenyhétvége elé. A finn pilóta így várja az ausztrál hétvégét.

“Szeretek Ausztráliába jönni. Töltöttem már itt egy kis időt. Legutóbb télen jártam itt, mivel a párom Dél-Ausztráliából származik. Ez az egyik kedvenc országom, hiszen számos csodával és látnivalóval rendelkezik. Már csak emiatt is boldog vagyok, hogy visszatérhettünk ide. Az átalakított Albert Park nagyon érdekesnek tűnik. Szeretnénk ismét bizonyítani a jó tempónkat, hiszen tudjuk, a mezőny legtöbb autójával fel tudjuk venni a harcot. Abban bízunk, hogy jó néhány ponttal távozhatunk innen. Ehhez kemény munkát kell végeznünk, hiszen mi is látjuk, mennyire kiegyenlített idén a verseny.”- árulta el Valtteri Bottas.