A Haas istállónak semmi tartaléka nincs az Ausztrál hétvégére. Günter Steiner úgy gondolja, jobban kell vigyázniuk, de nem esnek pánikba. A pilótáknak nem mondhatják azt, hogy lassabban vezessenek. Ha történik valami, akkor tartalék autó nem lesz.

Szerencsétlen helyzetbe került a Haas. Mick Schumacher balesete nem tett jót az amerikai csapat pénztárcájának. Schumacher a horror balesetben szerencsére nem sérült meg. Az autóban viszont elég nagy kár keletkezett. Ausztráliában mindkét versenyző rajthoz állhat. A tartalék alkatrészeket tekintve nem állnak túl jól. Günther Steiner megerősítette, hogy nem lesz tartalékautójuk erre a hétvégére.

“A tartalék alkatrészek helyzete a második futamon a várakozásoknak megfelelően alakult egy nagy baleset után. Mindenünk megvan. Azért bőséges tartalék nincs. A hét elején visszaküldtük az autót Európába, hogy Imolára készen álljon. A vámformalitások miatt kénytelenek voltunk idehozni, itt kellett bejegyeztetni, majd innen lehetett visszaszállítani Európába, de most már úton van visszafelé. A versenyzők tisztában vannak a helyzettel. Nincs tartalékautónk, és néha előfordulhat az ilyesmi. Ha valami történik, akkor nem lesz tartalék. De a pilótákat sem lehet arra kérni, hogy vezessenek lassabban. Ez olyan, mintha nem vállalnánk extra kockázatot, amikor nem muszáj.”- mondta Günter Steiner.