Sebastian Vettel két futamot kihagyott. A koronavírus tesztje még Bahrein előtt pozitív lett. A négyszeres bajnok Ausztráliában már rajthoz állhat. Elmondása szerint úgy érzi magát, mint egy gyerek, aki elkésett az iskolából.

Vettel néhány nappal a szezonnyitó Bahreini Nagydíj előtt került beteglistára, miután pozitív PCR-tesztet adott. Ez nem jött jóla német versenyzőnek, hiszen az F1 nem tartott szünetet. Bahrein után rögtön Szaúd-Arábiába utazott. Helyét Nico Hülkenberg vette át.

Az Aston Martin a múlt hét közepén jelentette be, hogy versenyzőjük meggyógyult. Vettel a betegsége ellenére is kapcsolatban állt a csapattal. Nem maradt el semmiről. Így sem lesz könnyű dolga. Nem könnyű vezetni. A Williams mellett az egyetlen olyan csapat, akiknek még nincs pontja.

“A két futam kihagyása után úgy érzem magam, mint egy kisgyerek, aki elkésett az iskolából. Nagyon várom már, hogy belevessem magam a munkába. Korábban többször is Ausztráliában kezdtem a szezont. Nagyszerű, hogy a nehéz évek után a helyszín visszatér a Forma-1-be. Majdnem egy hónapja nem ültem az autóban. Nagyon fontos lesz, hogy tanuljak az edzéseken. Remélem, tudunk néhány lépést tenni előre“ – árulta el Sebastian Vettel.