A világban zajló események komoly hatást gyakoroltak az inflációra. Az F1-es csapatok 140 millió dollárt költhetnek, de a növekvő költségek miatt kompenzációért kiáltanak.

Az F1 vezetése idén minden korábbinál szigorúbb költségvetési plafont vezetett be. A céljuk az volt megszüntesse a szakadéknyi különbségeket a “kis” és a “nagy” csapatok között. A sportág vezetősége aligha számolhattak egy évekig elhúzódó világméretű járvánnyal, ahogy az orosz-ukrán háborús konfliktussal sem.

Ezek és számos egyéb más tényező komolyan befolyásolja az infláció mértékét. Így emelkednek az F1-es csapatok költségei is. A helyzet pedig valószínűleg nem fog egyhamar megváltozni. Az emelkedő költségek a kisebb csapatokat már most komolyan kezdik megszorongatni. A mezőny tagjai egyöntetűen azt szeretnék elérni, ha a szezon előtt meghatározott költségplafon követné a pénz értékének romlását. Az FIA pénzügyi szabályzata egyébként kimondja, hogy a költségvetési plafon abban az esetben emelhető, amennyiben a G7-országok inflációs rátája meghaladja a három százalékot. Csakhogy, a 2021-es szeptemberi határnapon az átlagos ráta három százalék alatt volt.

A sportág vezetősége és az FIA kemény tárgyalásokat folytat a költségvetési sapka ügyében. A szállítási és villamosenergia-költségek csapatonként akár hatmillió dollárral is emelkednek, különösen előbbi okoz komoly fejtörést a mezőny számára. A csapatok álláspontja szerint ezt a két kiadási területet egészen egyszerűen nem tudják kontroll alatt tartani.

Többen is túllépnék a költségvetési plafont. A fejlesztési és gyártási költségek nagy része már szerepel a büdzsében és nem lehet rajta változtatni. A paddockból származó információk szerint már olyan csapatok is érintettek, amelyek általában a költségplafon alatt szoktak lenni. Az Auto Motor und Sport információi szerint az alakulatok hétmillió dollárral szeretnék kibővíteni a költségsapkát. Az FIA egyelőre vonakodik, nem szeretnék ugyanis kifizetni ezt a bónuszt a csapatoknak.