Alex Albon, a Williams pilótáját kizárták az Ausztrál Nagydíj időmérőjéről. A thai-brit autójából nem tudtak kellő üzemanyagot kivonni. Lance Stroll pedig Nicholas Latifi-vel történt ütközésük után három rajthelyes büntetést kapott.

Nicholas Latifi-t kizárták a 2022-es Forma-1-es Ausztrál Nagydíj időmérő edzéséről. Az FIA-nak nem tudtak nem tudtak elegendő üzemanyagmintát szolgáltatni. A kanadai pilóta a 16. helyet szerezte meg a szombati időmérőn. Alex Albon a Q1 leintése után megállt a pályán. Egy ideig nem tudhattuk, hogy ennek mi az oka. Nem sokkal később kiderült, hogy nem volt elegendő üzemanyag a kocsijában. Ezzel együtt pedig nem tudott a szabályok által meghatározott 1 liternyi üzemanyagmintát szolgáltatni, így kizárták az időmérőről a brit-thai versenyzőt.

Nemcsak Albon kapott büntetést. Landce Stroll sem úszta meg. A kanadai pilóta Nicholas Latifi-vel ütközött. Az Aston Martin pilótáját találták vétkesnek. Stroll három rajthelyes büntetéssel kezdi majd el az Ausztrál Nagydíjat.