Az Alpine az egész ausztrál hétvégén fantasztikusan teljesített. Főleg Fernando Alonso. A spanyol pilóta szerint a pole-ért is csatázhatott volna, de a kétszeres bajnok autója meghibásodott. Alonso összetörte az Alpine-t.

Az Alpine nagyon jól teljesített Ausztráliában. Esteban Ocon és Fernando Alonso is kiváló tempót mutatott már az első pénteki szabadedzéstől kezdve Melbourne-ben. Alonso a Q3-ban egy lila középső szektorral haladt a cél felé, amikor egyszer csak meghibásodott az Alpine. A kétszeres világbajnok a gumifalhoz csapta az autót.

“Nem tudom, hogy mi történt. Valami hidraulikus probléma üthette fel a fejét, mert nem tudtam sebességet váltani. A kormány pedig nagyon keménnyé vált. Szóval elment a szervó is. Nem tudom, hogy csatázhattunk volna-e a pole-ért. Az első három hely valamelyike mindenképpen látótávolságon belül volt számunkra, ráadásul volt két szett új lágy gumink is, amiket megspóroltunk a Q1-ben és a Q2-ben, szóval eléggé frusztrál ami történt.”- mondta Fernando Alonso.