Lewis Hamilton, a Mercedes hétszeres bajnoka nem értette, hogy a Ferrari hogyan tudott pole-os időt autózni, mivel az olaszok autója ugyanúgy delfinezett, mint a Mercedes.

Lewis Hamilton az ötödik helyet szerezte meg az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén. Legyőzte csapattársát, George Russellt is, de Charles Leclerc-hez képest így is közel 1 másodperces volt a lemaradása a Q3-ban. A Mercedes még mindig nem talált megoldást a delfinezésre. Hamilton elismerte, hogy „egyáltalán nem változott” az W13 vezethetősége Szaúd-Arábiához képest.

“Örülök az elért eredménynek. Egy Ferrari mögöttünk van, de nagyon messze vagyunk az élmezőnytől. Egy másodpercre vagyunk tőlük. Nem valami élvezetes vezetni ezt az autót. Jó együtt dolgozni a srácokkal, közösen megmászni ezt az előttünk álló óriási hegyet. Van egy pár terület, ahol nem érződik annyira rossznak. Nem érződik annyira rossznak, de egyszerűen nem vagyunk annyira gyorsak, mint a többiek. Mivel nem vagyunk megelégedve? A delfinezéssel. Ez a legrosszabb dolog, amivel versenyzőként valaha is találkoztam egy autóban, és egyszerűen nem tudjuk megszüntetni. A Ferrari nem tudom hogyan csinálja. Szerintem senki nem tudja pontosan, hogyan csinálták. Bárcsak a mi autónk is ennyire gyors lenne, de erről szó sincs……”- mondta Lewis Hamilton.