Egyes sajtó hírek szerint nem elképzelhetetlen, hogy a törölt Orosz Nagydíj helyére még egy katari vagy szingapúri futam ugorhat be.

Az orosz-ukrán háború kitörése utáni napokban rögtön törölte az Orosz Nagydíjat. A következő évekre szóló szerződést is felbontották a promóterrel. Az F1 vezetése viszont ragaszkodik a 23 fordulóhoz. Egyes hírek szerint Katar lehet a beugró.

Elképzelhető azonban, hogy ez mégsem így lesz. Egyes hírek szerint kétségek merültek fel. Ennek köze lehet ahhoz is, hogy Katarban abban az időszakban még rendkívül meleg van. Így az F1 más lehetőség után nézett. Logisztikai szempontból ez logikus lenne, hiszen eleve a távol-keleti helyszín következik a naptárban az egyelőre üresen álló dátum után. Így nem kizárt, hogy Szingapúr két futamot rendezhet majd. 2020 és 2021-ben sem tudtak itt futamot rendezni. Idén lehet, hogy rögtön kettőt is rendeznek.

A sajtó hírek szerint az egyik futamot alkonyatkor, a másik pedig a szokásos teljesen esti órákban. Ezt a megoldást láthattuk másfél éve a két bahreini viadal esetén is.