Magyar idő szerint kora hajnalban rendezték meg Melbourne-ben a harmadik edzést, amin kétszer is előkerült a piros zászló. A Harmadik edzést Lando Norris nyerte.

Egy bejelentéssel indult a harmadik szabadedzés. Eddig úgy volt, hogy a vasárnapi futamon négy DRS zóna lesz az ausztrál pályán. Ezt viszont biztonsági okokból lecsökkentették. Konkrétan a 8-as és 9-es kanyarok közöttit, azaz a nyújtott balosban immár nem nyithatták a hátsó szárnyukat a pilóták.

A harmadik edzés kissé lassan indult el. A mezőny nem igazán akart a pályára menni. Mire beindult volna az edzés, előkerült a piros zászló. Sebastian Vettel csapta oda a falnak az Aston Martin-t. Lewis Hamilton is hibázott egy másik kanyar féktávján, a brit azonban csak finoman súrolta a falat a Mercedesszel.

Fernando Alonso vezetett egyébként. Újraindítás után is biztató volt az Alpine spanyoljának tempója. Perez és Alonso váltogatták egymást az első helyen. Verstappen pedig azzal hívta fel a figyelmet magára, hogy a gyorskörén megforgott az utolsó kanyarkombinációban. Hamilton és Russell alatt idegesen viselkedett a Mercedes. Russell is meglátogatta a kavicságyat.

Az utolsó percekben Norris vette át az első helyet. Nem is talált legyőzőre. Pár perccel az edzés vége előtt Stroll is autót tört. Ismét lendültek a piros zászlók. Különösen annak elejét. Az utolsó percekre így már nem is indították újra a tréninget. Norris 1:19,117-es ideje elmarad Charles Leclerc pénteki eredményétől, de ez magyarázható a negyedik DRS-zóna kikerülésével és a véghajrá elmaradásával is.

Végeredmény:

1. Lando Norris
2. Charles Leclerc
3. Sergio Perez
4. Fernando Alonso
5. Carlos Sainz
6. Daniel Ricciardo
7. Max Verstappen
8. Lewis Hamilton
9. Valtteri Bottas
10. Yuki Tsunoda
11. George Russell
12. Pierre Gasly
13. Esteban Ocon
14. Mick Schumacher
15. Zhou Guanyu
16. Alexander Albon
17. Kevin Magnussen
18. Nicholas Latifi
19. Lance Stroll
20. Sebastian Vettel