A Red Bull idei versenygépe gyorsnak bizonyult. Viszont a megbízhatósággal hadilábon állnak. Max Verstappen három futamból kétszer nullázott. Úgy vélik, hogy a Ferrari jelenleg egy másik szint.

Úgy tűnt, hogy Ausztráliában is folytatódik a Ferrari-Red Bull csata. Az időmérőn Charles Leclerc szerezte meg a pole-t. Verstappen a második. Perez a harmadik helyről várhatta a rajtot. Sokan azt gondolták, hogy a monacóinak nem lesz könnyű dolga, mivel Sainz csak a kilencedik helyet szerezte meg. Így nem tudta védeni Leclerc-t.

A vasárnapi verseny aztán nem úgy alakult, ahogy azt elsősorban a Red Bull elképzelte. Leclerc a rajt és a biztonsági autós fázisok után is az élen maradt, még csak megzavarni se tudta őt Max Verstappen, de senki más sem. A holland végül sehol nem végzett, idén másodjára megállt alatta az autó. Helmut Marko is bizonytalanul nyilatkozott a problémáról. Annyit kijelentett, hogy teljesen ugyanaz történt, mint a szezonnyitón.

“Szivárgott az üzemanyag, de nem tudjuk, hogy pontosan hol és hogyan. Egyszerűen csak rengeteg kifolyt belőle. Ezért kértük arra, hogy azonnal álljon meg, lehetőleg egy tűzoltó készülék közelében. Nemcsak, hogy megbízhatósági problémáink vannak. Azt sem tudjuk, hogy miből ered ez a probléma. A másik gond az autó súlyával van. Még a Ferrariknál is rosszabbul állunk. Nehéz egyensúlyozni mindezekkel, különösen a költségvetési plafon miatt. Nehéz idők jönnek. Megdöbbentünk, hogy a Ferrari mennyire gyors volt ma. Nekik sokkal kevésbé kellett figyelniük a gumikra is, mint nekünk. Egyszerűen egy másik ligában játszottak……”- árulta el Helmut Marko.