Magyar idő szerint vasárnap reggel nyolc órakor rajtolt el az Ausztrál Nagydíj. A csapatok A mezőny 20 tagjából 14-en közepes, 6-an kemény keverékeken rajtolhattak el.

A rajt sima volt. Hamilton két helyet javított. Sainz nagyon visszaesett, csak a 13. helyen állt. Négy helyet vesztett. A spanyol pilóta egy kör alatt több helyet vesztett. A második körben próbálta megelőzni Mick Schumacher-t. A 10-es kanyarban a fűre sodródott, majd miközben visszatért volna a pályára, megpördült, és a másik oldali kavicságyban kötött ki, és egyelőre nem is tudott kimenni onnan.

Biztonsági autó gurult a pályára. A 6. kör végén vége volt a Safety Car-fázisnak. Leclerc, Verstappen, Hamilton, Perez, Russell, Norris, Ricciardo, Ocon, Gasly és Alonso volt a sorrend. A 11. körben Perez-nek sikerült megelőznie Hamilton-t. A 12. körben Verstappen-nek gondja akadt. A holland pilóta a bal első gumira panaszkodott. A gumi elkezdett szemcsésedni. Leclerc közben elhúzott Verstappen-től. A holland hátránya 8 másodperc volt.

Magnussen majdnem Sainz sorsára jutott. A dán pilóta Csou-t támadta, ám a Ferrari versenyzőjéhez hasonlóan a fűre sodródott. Szerencséjére ő nem pördült meg, így csak némi időt vesztett. A 18. körben Verstappen kiment kereket cserélni. Perez is elkezdett szenvedni. A mexikói ki is állt a bokszba. A 20. kör környékén többen kiálltak a bokszba. Hamilton Perez elé tért vissza. A mexikói versenyző nem futott elég gyors köröket kiállása után. Ennek következtében virtuálisan visszaesett a 3. helyre. Ezután újabb biztonsági autós fázis következett. Vettel autója megadta magát. em technikai hiba miatt, hanem azért, mert előtte összetörte az autó orrát.

Russell nyert, Alonso bukott a Safety Caron. A brit pilóta gyorsan teljesítette a kiállását, és mivel kevesebb időt vesztett, csak Verstappen tudta visszaelőzni. Alonso viszont hiába halad a 4. helyen, neki kifejezetten rosszul jött a biztonsági autó, hiszen a körülötte lévőkkel ellentétben neki még kereket kell cserélnie. A 30. körben Perez megelőzte Alonso-t, majd Russell után eredt. Hamilton pedig a célegyenesben utasította maga mögé Alonso-t, aki nem volt kint még a bokszban. A 32. körben Perez már Russell-t támadta. Russell-el közölték, hogy tartsa életben a gumikat. Ne csatázzon Perez-el. A brit nem adta ingyen a harmadik helyet. Perez, ha nem is könnyen, de meg tudta előzni a Mercedes pilótáját. A 37. körben Leclerc kisebb előnnyel vezette az Ausztrál Nagydíjat. A 40. körben Verstappen hirtelen lelassult. Mérnöke arra kérdte, hogy állítsa le az autót. Vélhetően motor- vagy hidraulikai probléma lépett fel. Virtuális Safety Cart rendeltek el.

Verstappen kiesésével újra összejöhetett egy Mercedes dobogó. Russell állhatott fel a pódium harmadik fokára. Bottas Gasly-val szemben is pozíciót vesztett, nem véletlen, hogy azonnal panaszkodni kezdett a rádióban. Perez közben csapattársával kapcsolatban érdeklődött. A mexikói pilóta megkérdezte, hogy mi történt csapattársával, ám mérnöke nem mondta meg neki, helyette arra utasította, hogy ne vele foglalkozzon. Strollt közben megbüntették 5 másodpercre, mert cikázott az egyenesben.

A 49. körben Alonso dühös volt Gasly-ra. A francia pilóta két pozícióval előtte autózott. A kétszeres F1-es világbajnok azonban azért volt dühös, mert az Alpha Tauri versenyzője nem tudta megelőzni Strollt. Leclerc eközben a leggyorsabb körrel volt elfoglalva. A mérnöke szerint senki nem fogja tudni megverni őket. Az 54. körben Hamilton Russell-re panaszkodott. A hétszeres világbajnok kijelentette, hogy nehéz helyzetbe hozták. Hogy pontosan mire célzott, azt nem tudni. Az 55. körben Albon volt az, aki még nem járt kint a bokszban. Három kör volt még a futamból. Perez az utolsó körben kérdezte a Red Bull-t, hogy: “Ébren vagyok még?” A futam végén már nem történt változás. Leclerc nyerte az Ausztrál Nagydíjat. Perez lett a máosdik. Russell pedig a harmadik helyen futott be.

Eredmény:

1 Charles Leclerc Leader
2 Sergio Perez +20.5241
3 George Russell +25.593
4 Lewis Hamilton +28.543
5 Lando Norris +53.303
6 Daniel Ricciardo +53.737
7 Esteban Ocon +61.683
8 Valtteri Bottas +68.439
9 Pierre Gasly +76.221
10 Alexander Albon +79.382
11 Guanyu Zhou +81.695
12 Lance Stroll +88.598
13 Mick Schumacher
14 Kevin Magnussen
15 Yuki Tsunoda
16 Nicholas Latifi
17 Fernando Alonso
18 Max Verstappen –
19 Sebastian Vettel — – –
20 Carlos Sainz