Sergio Perez az idei legjobb eredményét érte el Ausztráliában. A mexikói pilóta a második helyen látta meg a kockás zászlót. Aggódott a mexikói, hogy őt is utoléri egy újabb műszaki hiba, mivel csapattársa, Verstappen autója megadta magát.

Sergio Perez a rajtnál ugyan vesztett egy pozíciót, de a futamon harcban volt a harmadik helyért. Még Lewis Hamilton-al is csatázott, amit elmondása szerint nagyon élvezett. Max Verstappen kiesésével azonban megörökölte a második helyet és itt is ért célba.

“A rajtnál próbáltam pozíciót fogni, de Lewis elkapott. Rendkívül mélyet tudott fékezni. Ezt követően meg kellett őt előznöm, majd jött a safety car. Sokat küszködtünk a szemcsésedéssel a közepeseken. A biztonsági autóval pedig nem volt szerencsénk. Két pozíciót is buktunk a kiállás alatt, amit később azért sikerült visszaszereznünk. Újabb jó eredményt értünk el, de elvesztettük Max-ot. Az első három verseny nem alakult számunkra szerencsésen. Lewis elleni csata? Láttam, hogy ő megy előttem. Nagyon eltökélt voltam. Lewis egy nagyon kemény, ugyanakkor a végletekig fair pilóta. Jól szórakoztam a csata alatt.”- árulta el Sergio Perez.