George Russell és a Mercedes csak Max Verstappen kiesésének köszönhette, hogy újra dobogóra állhattak. A brit szerint időbe fog telni, mire erőből harcolhatnak a Ferrarival és a Red Bull-lal.

George Russell csapattársa mögött haladt, de a futam végén őt mégis a hétszeres bajnok előtt tudott végezni. Számára egy tökéletes pillanatban érkező biztonsági autó révén át tudta ugrani Lewis Hamilton-t. A fiatal britnek ez volt az első pódiuma a Mercedes színeiben. Elismerte, hogy mázlijuk is volt vasárnap. Szerencsés volt a Mercedes?

“Abszolút, ott kellett lennünk, hogy kihasználjuk mások balszerencséjét. Nyilván kicsit szerencsések voltunk ma, talán kétszer is. Elfogadjuk, és rendkívül kemény munka zajlik a háttérben a brackley-i és brixworthi gyárban, úgyhogy különleges felállni a dobogóra. Soha nem adjuk fel, végig harcolni fogunk. Ezen a hétvégén is nagyon le voltunk maradva a riválisainktól. Most itt vagyunk, itt állunk a dobogón. Remélem, tartani tudjuk ezt, amíg hátrányban vagyunk, és biztos vagyok benne, hogy néhány futam múlva ott leszünk mi is. Szerintem időbe fog telni, amíg harcolni tudunk a Ferrarikkal és a Red Bull-okkal. Kivételesnek tűnnek pillanatnyilag, de ha valaki képes feltámadni, akkor az a Mercedes. Úgyhogy hajrá”-árulta el George Russell.