Carlos Sainz az időmérő harmadik szakaszában is ‘szenvedett’. A spanyol versenyző csak a kilencedik helyet szerezte meg. A versenyen pedig nullázott. Sainz elmondta, hogy mivel volt gondja.

Carlos Sainz az időmérő után is elég dühös volt. Mattia Binotto csapatfőnök sem tudta vigasztalni. A Q3-ban gondja akadt az indítóval. Csak három perc késéssel tudott kigurulni, rosszul felmelegített gumikon pedig mindössze a kilencedik rajthelyet szerezte meg. A versenyben bízott.

A rajtja rosszul sikerült. Öt pozíciót veszített az első körben, a másodikban pedig a fűre futott és kiforgott a 10-es kanyarban. Szerencséjére nem talált el senkit az aszfalton keresztülcsúszva, de a kavicságy foglyul ejtette a Ferrarit, így percek alatt véget ért számára az Ausztrál Nagydíj.

“Újra problémánk volt a kormánnyal. Hasonló, mint tegnap. Néhány gomb nem működött rajta. Cserélni kellett a kormányt. Ez azt jelentette, hogy nem volt megfelelő pozícióm a rajtnál. Ezért fulladtam vissza, a kuplung és nyomaték miatt. Ez hátrányba hozott, próbáltam pozíciókat nyerni az első három körben. Aztán elkövettem egy hibát, mivel a gumi valószínűleg még nem állt készen az előzésekre. Rosszul mértem fel a tapadást és hibáztam, ami kiesést eredményezett. Nem voltam én sem tökéletes a hétvégén, de a csapat sem volt az. Ki kell elemezni, mit rontottunk el, hogy erősebben térhessünk vissza. …..”- árulta el Carles Sainz.