Max Verstappen három futamból két alkalommal nullázott. Bahreinben és Ausztráliában sem tudott célba érni. A holland autója a melbourne-i futam kétharmadánál megállt. A Honda motor ki is gyulladt.

A Bahrein Nagydíjon az üzemanyagrendszer meghibásodása miatt esett ki mindkét Red Bull. A szaúdi futamon nyerni tudott, de Ausztráliában újból utolérte a balszerencse. Verstappen autója megadta magát és nem tudott célba érni. Elárulta, hogy már a rajt előtt tudta, hogy a célba érés kérdéses lesz.

“Rettenetes hétvégénk volt. Egyszerűen nem volt meg a tempónk. Nem voltam magabiztos az autóban ülve. A gumikkal is csak küzdöttem, és nagyon nehéz volt követni Charles-t. Meg kell értenünk, miért volt ez. A keményebb gumikon pedig nem tudtam tartani vele a lépést. Csak a saját tempómra tudtam figyelni. Összességében úgy gondolom, hogy egy könnyen megszerezhető második helyet dobtunk el, de a versenyzés ilyen. Célba is kell érni, mi azonban nem tudtuk ezt megtenni, ami egyértelműen frusztráló. Most azzal kell foglalkoznunk, hogy ne essünk ki a versenyekről és célba érjünk. Tudtam, hogy esélyem sincs ma a Ferrarival szemben, de a második hely simán meglehetett volna. Csalódott vagyok és elfogadhatatlan számunkra, hogy ismét kiestünk. Tudtam már a futam előtt, hogy gondjaink vannak. Hatalmas kérdőjel volt, hogy be tudjuk-e majd fejezni a versenyt, de ez így nincs rendben. Azt nem tudom, hogy ugyanaz volt-e a probléma, mint korábban, de rá kell jönnünk, mi a baj.”- árulta el Max Verstappen.