A Red Bull három futamból csak egyet tudott befejezni. Christian Horner szerint jobb „megjavítani a gyors autót”, mint hogy egy lassút gyorsítani.

A Red Bull RB18-asa gyors, de egyben nagyon megbízhatatlan is. Max Verstappen három versenyből kétszer kiesett. Bahreinben és Ausztráliában is technikai gondjai akadtak. Egyedül Szaúd-Arábiában tudott nyerni. Ez nagy probléma a Red Bull számára. Sergio Perez-nek 30, Max Verstappen-nek csak 25 pontja van. A konstruktőri versenyben sem állnak valami jól. A Red Bull mindössze 55 pontot szerzett. 49 pont a lemaradásuk. Ennyivel többet szerzett a Ferrari. Christian Horner a következőket mondta a The Race szaklapnak:

“Inkább megjavítok egy gyors autót, mint hogy egy megbízható és lassút gyorsítok. A két kiesés nem egy problémából eredt. Gyorsan rá kell jönnünk, hogy mi okozta a problémát. Még akkor is a második helyen álltunk,mikor a Ferrari jobb volt nálunk. Bahreinben és Ausztráliában is végezhettünk volna a második helyen. Max-al 36 pontot dobtunk el. A csapat összesen 50 pontot vesztett. Ha ezt nézzük, akkor az egyéni és a konstruktőri verseny is másképp állna. A versenyek nagy részében célba kell érnünk. Gyorsan meg kell oldanunk a problémákat.”- mondta Christian Horner.