Lewis Hamilton titokzatos rádióüzenetét szerintünk csak a csapata érthette. A brit pilóta most elmagyarázta, hogy mire gondolt. Mit is jelentett az, hogy a Mercedes nehéz helyzetbe hozta őt az Ausztrál Nagydíjon?

Lewis Hamilton az ötödik helyről várhatta az Ausztrál Nagydíjat. George Russell pedig a hatodik helyet szerezte meg a szombati időmérőn. Russell azt mondta, hogy övék a hatodik leggoyrsabb autó. A brit szerint a Mclaren , az Alpine, a Ferrarik és a Red Bull is jobb a Mercedesnél.

A futamon javultak az esélyiek arra, mikor első körben megelőzték Lando Norris-t, aki a negyedik helyről rajtolt. Bár a második Safety Car-os fázis nem volt túl szerencsés. Russell profitált a biztonsági autós fázisból. A harmadik helyet szerezte meg. Hamilton kikapott csapattársától. Sergio Perez is megpasszolta, miután elhagyta a boxot. Hamilton nem tudta tartani a lépést Russell-t. Így a frusztrációját a csapatrádión adta ki. A brit a következőket mondta: “Nagyon nehéz helyzetbe hoztatok engem”.- mondta Hamilton az Ausztrál Nagydíjon. Nem derült ki azonnal, mire gondolt Hamilton. A Sky Sports F1 kamerái előtt azonban elárulta, hogy mi is történt. Hamilton motorja túlmelegedett. Ez azt jelentette, hogy Perez-el és Russell-el sem vehette fel a küzdelmet.

“A verseny végén láttam, hogy Sergio és George csatázik. Bárcsak részt vehettem volna benne. Nem tudtam harcolni a harmadik helyért, mert a motor túlmelegedett. Szóval vissza kellett vennem a tempóból. Őszintén szólva nagyszerű eredményt értünk el, mint csapat. Ezen a hétvégén rengeteg nehézséggel találtuk magunkat szembe. Így szereztük meg szombaton az ötödik, hatodik helyet. Nem számítottunk arra, hogy a harmadik, negyedik helyen végzünk. George nagyszerű munkát végzett. Csapatként annyi pontot gyűjtöttünk, amennyit csak tudtunk, és ez nagyszerű.”- mondta Lewis Hamilton.