Ted Kravitz, a Sky Sports munkatársa hamar elejét vette annak a pletykának, miszerint a Ferrari megkérdte a Haas-t, hogy vegyenek vissza a motorjuk erejéből. De hová tűnt a Haas tempója?

A paddock pletykák Ausztráliában kezdődtek. A Haas tempója Melbourne-ben elmaradt attól, amit Bahreinben vagy Szaúd-Arábiában láthattunk. Kevin Magnussen és Mick Schumacher sem tudott a top 10-be kerülni és pontot szerezni. A Sky Sports riportere szerint a Ferrariknak ehhez semmi köze sincs.

“Hová lett Haas tempója? Ez egy olyan kérdés, amelyet sokan feltesznek a paddockban. Az első két futamon Kevin Magnussen pontot tudott szerezni. Ausztráliában csak a 13. és 14. helyen végeztek. Ez nagyon furcsa. A pletykák szerint a Ferrari megkérdte a Haas-t, hogy vegyenek vissza a motor teljesítményből, mert valamit túl jól csináltak. Talán meg is fenyegették az amerikai istállót. Persze, ez szemétség. A Ferrari soha nem fogja megfenyegetni a Haast a saját motorjának leállításával……Szerintem az igazság az, hogy rossz beállítással érkeztek ide. Ha pénteken nem találod meg a helyes beállítást, akkor nagyon nehéz lesz az egész hétvége.”- vélekedett Ted Kravitz, a Sky Sports munkatársa.